Seizoen 2016 2017 het 45e seizoen judo in de sportzaal van sv WCR inRhoon

45 seizoenen judo in Rhoon door Aad en Karin Wijntjes
In seizoen 1972 – 1973 is er in de sportzaal van sv WCR gestart met judolessen. Een van de initiatief nemers was toen Aad Wijntjes. Nu seizoen 2016 -2017 is Aad Wijntjes nog steeds actief met judo in Rhoon. Samen met Karin Wijntjes hebben zij tot juni 2008 de judolessen verzorgt voor judoWCR. Begin 2009 zijn zij via stichting SPAL verder gegaan met JudoExtra in de judozaal van sv WCR.
In de loop der jaren is de judogroep onder leiding van Karin en Aad Wijntjes uitgegroeid tot een judoafdeling van ruim 250 leden vanaf de leeftijd van 6 tot 60 jaar.
Meerdere avonden per week was de zaal meer dan goed gevuld met kinderen en volwassenen.
Heel veel hoogtepunten zijn er geweest zoals de weekenden met Anton Geesink, de judovierkampen, de club-kampioenschappen, de judoka’s die kampioen geworden zijn. De jeugdkampen, de judoka’s die hun zwarte behaald hebben, de met name jonge minder motorische begaafde kinderen, die door judo sterker en beter zijn geworden.
In het seizoen 1972 –73 begonnen Jan Vermaas – Cor van Hilten en Aad Wijntjes een judoafdeling in de sportzaal van WCR. Nu seizoen 2016-17, 45 jaar later wordt er nog steeds in deze sportzaal judoles gegeven.
Gestart met een mat van 10 x 4 meter met een kleine 10 tal judoleden , na 5 jaar in 1978 vergroot naar 10 x 10 meter en het leden aantal naar ruim 100 en in maart 1993 via sponsoring en donaties naar een prachtige mat van 21 x 12 meter, de gehele sportvloer is een vaste judomat geworden, met een leden aantal dat jaren schommelde rond de 250 judoka’s. En tot heden wordt er nog elke avond op deze mat gesport door diverse budosporten.
45 jaar judo

Van links naar rechts.
Leo Vermaas - Cor v Hilten- Herman Bresser - Jan Vermaas - Hans Verbrug en Aad Wijntjes

Aad en Karin Wijntjes

Burgemeester Temminck

Mei 1980 Anton Geesink in Rhoon

1978 Opening regionaal toernooi
Arend Geeve, voorzitter WCR
Judolessen – trainingen.
Nagenoeg alle lessen en trainingen zijn en worden gegeven door Aad en Karin Wijntjes, beide zijn judoleraar en 2e dan judo. Karin is de specialist betreft kinderen en Aad is meer de persoon voor de oudere jeugd en senioren. Vanaf het begin zijn er bij alle groepen vrijwilligers geweest die mee hielpen en helpen bij de lessen. Ervaren judoka’s die het leuk vinden om te helpen met lesgeven. Enkele namen zoals Rob Berns, Henk Spoor, Ad en Ineke van Poppel, Bianca van Poppel, Dennis van Vliet, Dick Grip, Frank Pattiweal, Hans Verboom, Jolanda Bastemeijer, Reno Debets, John v d Akker, John Mostert en nog velen anderen.
Naast de wekelijkse lessen en trainingen door Karin en Aad zijn er in de 45 jaren ook diverse gastdocenten geweest zoals meerdere weekenden met Anton Geesink. Lessen en trainingen met Michiel Groos, Richard de Bijl, Mark Huizinga, Marjolien van Unen, Maarten Heijndijk, Leo de Vries enz.Jeugdteams
Judo evenementen - wedstrijden - graduaties
Er zijn heel heel veel evenementen georganiseerd voor de judoka’s. Zoals 2x per seizoen een graduatie - examen voor een hogere band en of slip met een diploma. Elk seizoen de clubkampioenschappen met mooie en leuke prijzen voor alle judoka’s.
10 jaar lang de Judo 4 kamp, een formule die vier maanden achtereen veel regionale judoka’s en toeschouwers naar de Omloopseweg brachten met gevolg overvolle parkeerplaatsen, kantine en sportzaal. Kampioenschappen van Albrandswaard.Judo en sportinstuiven.Skate disco’s. Sinterklaasfeesten en twee Koninklijke onderscheidingen t.w. in 1998 Aad Wijntjes en in 2008 Karin Wijntjes
September 2008 zijn de judolessen voortgezet door andere judoleraren. Aad en Karin Wijntjes zijn januari 2009 verder gegaan met judo voor lichamelijke en motorisch zwakkere judoka's onder de naam JudoExtra met een groep in Rhoon en Rotterdam.
Seizoen 2016-2017 ( eind juni 2017) zijn Aad en Karin gestopt met de JudoExtra lessen in Rhoon.
45 resp.40 seizoenen judolessen in de sportzaal van sv WCR.

(wel blijven zij de JudoExtra lessen in Rotterdam verzorgen)

Foto's van het eerste begin == Resente foto's en video's
judo bij WCR 1
judo bij WCR 2

tijdlijn judo bij WCR
judo bij WCR 3

  print