JudoExtra is een van de schijfjes van de "judosinasappel' en zeer geschikt voor kinderen die willen judoen op een rustige, sportieve en recreatieve manier

Geef me die activiteiten waarin ik ontdek wat ik leren kan.


foto's en video's zie


JudoExtra is een bewegingsvorm - sport met judo als uitgangspunt. JudoExtra is een van de schijfjes van de "judosinasappel' en goed voor mensen die willen judoën op een rustige, sportieve en recreatieve manier. Behoefte hebben aan positieve aandacht, waardoor ze meer zelfvertrouwen krijgen Een motorische achterstand en / of lichamelijke beperking hebben en toch goed willen worden in wat zij wel kunnen.Door diverse oorzaken kan het zijn dat een kind motorisch niet goed kan meekomen, onhandig, houterig of klungelig overkomt. Grove en /of fijne motoriek is nog niet volledig en volwaardig. Ze kunnen door wat voor reden nog niet goed functioneren in een reguliere groep. In de gymles worden ze als laatste gekozen, vinden nog geen aansluiting bij een reguliere sportclub, angstig of verlegen zijn.

Door judo wordt de zelfweerbaarheid, zelfvertrouwen verhoogd of verbeterd. Judo = Duo, spelen, bewegen, sporten met tweetallen. Judo is ook vallen en opstaan, winnen en verliezen. Door judo en spel leren zij hun bewegingsangst te overwinnen, zodat hun durf en motivatie om te bewegen positief beinvloed wordt. Bij JudoExtra komt daar nog eens bij kijken wat je "wel kan"en daar mee doorgaan en er goed in worden.
De JudoExtra lessen worden gegeven door Karin en Aad Wijntjes
Beide zijn al ruim 45 jaar actief als judoleraar en hebben aan de wieg gestaan van het G-judo in Nederland. Karin heeft het MZH (motorisch-zintuiglijk-handicap) judo ontwikkelt wat grotendeels in het huidige G-judo is verwerkt. Aad heeft als bestuurslid binnen de JBN een positieve rol gespeeld in het ontstaan van de huidige G - judoregels.
De judoextra lessen worden gegeven op woensdagmiddag van 14.30.00 tot 15.30 uur via
Locatie: mytylschool de Brug aan de Ringdijk 84 Rotterdam - Schiebroek. Contact Karin Wijntjes
"Hoe kan je een gouden plak van zwemmer Pieter van den Hoogenband vergelijken met een clubmedaille van een gehandicapt jochie dat aan zijn ouders voor het eerst laat zien wat hij wel kan in plaats van niet?" -- Unieke prestaties moet je in hun waarde laten, niet tegen elkaar afwegen. -- Erica Terpstra
We kunnen niet van alle kinderen dezelfde sterren maken, maar we kunnen ze wel allemaal laten schitteren
45 seizoenen judo door Karin en Aad Wijntjes. lees

15e Judoextra toernooi weer een groot succes
Afgelopen zaterdag 23 maart hebben 70 jeudige judoka’s mee gedaan aan de 15 editie aan het JudoExtra toernooi in de sportzaal van de mytylschool de Brug in Rotterdam Schiebroek. JudoExtra voor kinderen met een motorische beperking die met aangepaste technieken en regels ook judo beoefenen o.a. veel grondtechnieken. Aangepaste beoordelingen en voor de allerjongste is er het “matafduwen”. Omnisportvereniging de Pont ( schoolsport vanuit mytylsschool de Brug) en stichtingSPAL, Aad en Karin Wijntjes geven al velen jaren judoextra lessen.
Veel ouders zijn aanwezig en beleven wat Erica Terpstra uitsprak “ hoe kan je een gouden plak van een olympische sporter vergelijken met een club- medaille van een gehandicapt kind dat aan zijn ouders laat zien wat hij wel kan in plaats van niet? Unieke prestaties moet je in hun waarde laten en niet tegen elkaar afwegen”. Alle judoka hebben een prachtige “gouden” beker ontvangen.
r
Woensdag 27 november 2019 zijn er weer JudoExtra examens geweest
Woensdag 27 november 2019 zijn er weer de graduaties (bandexamens) geweest. Onder toeziend oog van 2 zwarte banders hebben alle judoka’s laten zien wat ze kunnen.. Valbreken - been, heup en schouder worpen - kanteltechnieken - houdgrepen en randori wedstrijdjes. Alle judoka’s deden het meer dan goed en hebben dan ook verdiend een hogere kleur band of slip en een diploma ontvangen.
Woensdag 3 juli 2019 zijn er weer JudoExtra examens geweest
Woensdag 3 juli 2019 zijn er weer de graduaties (bandexamens) geweest. Onder toeziend oog van zwarte en bruine banders hebben alle judoka’s laten zien wat ze kunnen.. Valbreken - been, heup en schouder worpen - kanteltechnieken - houdgrepen en randori wedstrijdjes. Alle judoka’s deden het meer dan goed en hebben dan ook verdiend een hogere kleur band of slip en een diploma ontvangen.
10e Judoextra toernooi weer een groot succes
Zaterdag 23 maart 2019 is het 10e JudoExtratoernooi op Mytylschool de Brug door onze schoolsportvereniging "De Pont" met maar liefst 95 judoka's met een beperking! Alleen maar blije en trotse kinderen en ouders. De demonstratie werd gehouden door judomeisjes in een roze judopak (gewonnen op de Deborah Gravestijn Classic), die volwassen mannen alle hoeken van de mat lieten zien😃. Voor iedere deelnemer een prachtige prijs en een mooie rugzak omdat het een lustrum was. Op Mytylschool de Brug krijgen de leerlingen judoles en valtraining tijdens de gymlessen. Dus nu gaan we weer trainen voor het volgende schooljaar.
verslag
Foto's judoextra toernooi..
Zaterdag 26 jan. 2019 hebben 25 judoextra / g-judo meisjes meegedaan aan de Deborah Gravenstein judoclassic / toernooi, een sportevenement van de sporticonen Rotterdam.
Drie 1e plaatsen waren er voor judoka’s van mytylschool de Brug / sv de Pont, een eerste plaats voor sportinstituut Verhagen uit Limburg, een eerste plaats voor Visio uit Rotterdam en een eerste plaats voor judo Goes.
Woensdag 12 november 2018 zijn er JudoExtra examens geweest
Woensdag 12 november 2018 zijn er weer de graduaties (bandexamens) geweest. Onder toeziend oog van zwarte en bruine banders hebben alle judoka’s laten zien wat ze kunnen.. Valbreken - been, heup en schouder worpen - kanteltechnieken - houdgrepen en randori wedstrijdjes. Alle judoka’s deden het meer dan goed en hebben dan ook verdiend een hogere kleur band of slip en een diploma ontvangen.
Woensdag 13 juni 2018 zijn er JudoExtra examens geweest
Woensdag 13 juni 2018 zijn er weer de graduaties (bandexamens) geweest. Onder toeziend oog van zwarte en bruine banders hebben alle judoka’s laten zien wat ze kunnen.. Valbreken - been, heup en schouder worpen - kanteltechnieken - houdgrepen en randori wedstrijdjes. Alle judoka’s deden het meer dan goed en hebben dan ook verdiend een hogere kleur band of slip en een diploma ontvangen.
Ook het 9e Judoextra toernooi weer een groot succes
Zaterdag 17 maart 2018 hebben omni sportvereniginmg de Pont ut Rotterdam en stichting SPAL uit Rhoon hebben voor de negende keer de JudoExtra kampioenschappen georganiseerd.. Deze judowedstrijden werden gehouden in de sportzaal van de mytylschool de Brug in Schiebroek. Totaal deden er 85 judoka´s mee van de mytylschool de Brug, omni sv de Pont uit Rotterdam en van stichtingSPAL uit Rhoon. Karin Wijntjes, gymjuf bij de mytylschool de Brug en judotrainster bij de Pont en SPAL weet als geen ander wat deze jeugdige sporters kunnen en wat hun mogelijkheden zijn, ze had goede indelingen en poules gemaakt zodat alle judoka´s verantwoord met elkaar konden sporten. Op negen matten werden er wedstijden gehouden in het “eiland afduwen” judo grondpartijen en judo staande partijen afgewerkt. Alle judoka’s mochten op het 1-2-3 podium een prachtige beker als prijs in ontvangst nemen van Manouk Bohnen gymdocent op de mytylschool.
Ook de "meiden" die hebben meegedaan aan de Deborah Gravenstein classic waren er in hun rose judopak en banden
Met dank aan de sponsors "timmerbedrijf Kraan, ouderraad mytylschool, stichtingSPAL en de donaties van de ouders, zodat alle deelnemers een prachtige beker (prijs) in ontvangst mochten nemen. foto's zie hier

Woensdag 26 november 2017 zijn er JudoExtra examens geweest
Woensdag 29 november2017 zijn de graduaties (bandexamens) geweest. Onder toeziend oog van zwarte en bruine banders hebben alle judoka’s laten zien wat ze kunnen.. Valbreken - been, heup en schouder worpen - kanteltechnieken - houdgrepen en randori wedstrijdjes. Alle judoka’s deden het meer dan goed en hebben dan ook verdiend een hogere kleur band of slip en een diploma ontvangen
graduaties 29-11-17-3
graduaties 29-11-17-1
graduaties 29-11-17-2
Woensdag 21 juni 2017 zijn er JudoExtra examens geweest
Woensdag 21 juni 2017 zijn zowel voor de judoka’s van stichtingSPAL als voor omnivereniging de Pont de graduaties (bandexamens) geweest. Onder toeziend oog van zwarte en bruine banders hebben alle judoka’s laten zien wat ze kunnen.. Valbreken - been, heup en schouder worpen - kanteltechnieken - houdgrepen en randori wedstrijdjes. Alle judoka’s deden het meer dan goed en hebben dan ook verdiend een hogere kleur band of slip en een diploma ontvangen
Ook het 8e Judoextra toernooi weer een groot sucses
Zaterdag 18 maart 2017 hebben omni sportvereniginmg de Pont ut Rotterdam en stichting SPAL uit Rhoon hebben voor de achste keer de JudoExtra kampioenschappen georganiseerd. De koppeling tussen deze twee organisaties zijn Karin en Aad Wijntjes. Ze geven beiden de judolessen en Aad is voorzitter van zowel de Pont als van st.SPAL. Deze judowedstrijden werden gehouden in de sportzaal van de mytylschool de Brug in Schiebroek. Totaal deden er 95 judoka´s mee van de mytylschool de Brug, omni sv de Pont uit Rotterdam en van stichtingSPAL uit Rhoon. Karin Wijntjes, gymjuf bij de mytylschool de Brug en judotrainster bij de Pont en SPAL weet als geen ander wat deze jeugdige sporters kunnen en wat hun mogelijkheden zijn, ze had goede indelingen en poules gemaakt zodat alle judoka´s verantwoord met elkaar konden sporten. Op negen matten werden er wedstijden gehouden in het “eiland afduwen” judo grondpartijen en judo staande partijen afgewerkt. Alle judoka’s mochten op het 1-2-3 podium een prachtige beker als prijs in ontvangst nemen van Han van der Meiracker van AVR Rijnmond. Heel bijzonder was het deze keer voor Aad en Karin Wijntjes die voor stichtingSPAL, een prachtige donatie kregen via de Perfect Day van AVR Rijnmond uitgereikt door Han van der Meiracker. En als klap op de vuurpijl een foto oorkonde en mooi sportbeker van de Ouderraad van de mytylschool die ook nog eens alle vrijwilligers van het toernooi letterlijk in de bloemen zetten.

foto's... 8e judoextra toernooi

Woensdag 23 november 2016 zijn er JudoExtra examens geweest
Woensdag 23 november 2016 zijn zowel voor de judoka’s van stichtingSPAL als voor omnivereniging de Pont de graduaties (bandexamens) geweest. Onder toeziend oog van zwarte en bruine banders hebben alle judoka’s laten zien wat ze kunnen.. Valbreken - been, heup en schouder worpen - kanteltechnieken - houdgrepen en randori wedstrijdjes. Alle judoka’s deden het meer dan goed en hebben dan ook verdiend een hogere kleur band of slip en een diploma ontvangen.
Woensdag 22 juni 2016 zijn er JudoExtra examens geweest
Woensdag 22 juni 2016 zijn zowel voor de judoka’s van stichtingSPAL als voor omnivereniging de Pont de graduaties (bandexamens) geweest. Onder toeziend oog van zwarte en bruine banders hebben alle judoka’s laten zien wat ze kunnen.. Valbreken - been, heup en schouder worpen - kanteltechnieken - houdgrepen en randori wedstrijdjes. Alle judoka’s deden het meer dan goed en hebben dan ook verdiend een hogere kleur band of slip en een diploma ontvangen. .voor foto's klik
Ook het 7e Judoextra toernooi weer een groot sucses
Zaterdag 19 maart 2016 voor de 7e maal het Judoextra toernooi gehouden met 100 jeugdige judo's van mytylschool de Brug, omnisportvereniging de Pont en van stichtingSPAL. Veel leuke en goede judopartijtjes gezien naar de mogelijkheden van de judoka's. Heel veel blijde gezichten gezien van de kinderen en van hun ouders die konden zien dat ook hun kinderen aan een sportevenementen kunnen deelnemen en een mooie prijs kunnen winnen...

Met dank aan vrijwilligers die op dop alle fronten mee geholpen hebben. Echt zonder jullie gaat het niet. Bedankt
  print