Na 8 tot 10 uur slapen zonder wat te eten en te drinken is ons lichaam aardig leeg. Ons lichaam heeft energie en voedingsstoffen nodig om fit aan de slag te kunnen. Lees meer..

De meerwaarde van een volwaardig ontbijt.

Na 8 tot 10 uur slapen zonder wat te eten en te drinken is ons lichaam aardig leeg. Ook met slapen verbruikt ons lichaam energie en wordt het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag. Ons lichaam heeft energie en voedingsstoffen nodig om fit aan de slag te kunnen. Een ontbijt met goede voedingstoffen zoals volwaardige koolhydraten, eiwitten, vetten, water en niet te vergeten vitaminen en mineralen is dan essentieel. Het is voor veel mensen lastig om een volwaardig ontbijt te nuttigen, geen tijd, geen zin om eerder uit bed te komen of kunnen niet eten sí morgens enz.
Een makkelijk voedzaam en lekker ontbijt is een volwaardige voedingsshake. Vol energie met een goede samenstelling van voedingsstoffen en vitaminen, eventueel aangevuld met wat jij lekker vindt.
Mijn Aad Wijntjes ontbijt bestaat de laatste 23 jaar uit volwaardige voeding en ik voel me nu fitter en vitaler dan met het ontbijt van 24 jaar geleden dat bestond uit bruine boterhammen met goed en voedzaam beleg.

mijn shake


Het fruit wordt ook weleens een banaan of een grapefruit of een peer of... iets van een fruitsalade. Dit wisselt
Dit alles in de blender en een heerlijk en voedzaam drinkontbijt wat ongeveer 24% van mijn dagelijks hoeveel calorieŽn is. .. lees ook
Hoe belangrijk is het ontbijt?
Belangrijk voor meer energie
Ten eerste is ontbijten zeer belangrijk voor je energiepeil. Voeding is namelijk de belangrijkste energiebron voor je lichaam, je kunt het zien als benzine voor een auto. Wanneer je wakker wordt heb je een lange tijd niet meer gegeten. Het is dan ook aan te raden om je lichaam bij te tanken. Zodat je fysiek en mentaal goed kunt presteren.
Belangrijk voor je korte termijn geheugen en concentratie
Wanneer je 's morgens naar je werk of naar school gaat is het van belang dat je geheugen optimaal werkt. Uit meerdere onderzoeken is gebleken dat mensen die niet ontbijten of enkel een kop koffie drinken, slechter presteerde op korte termijn.
Belangrijk voor je gewicht
Wanneer je 's ochtends het ontbijt overslaat, is de kans groot dat je in de loop van de dag steeds meer honger krijgt. Hierdoor zal je de maaltijden na het ontbijt onnodig uitbreiden. Om op gewicht te blijven, is het echter belangrijk om de inname van je voeding over de hele dag te verspreiden. Ook zal de neiging om te snoepen een stuk kleiner zijn wanneer je goed ontbijt. Het overslaan van een ontbijt is dus geen goede manier om af te slanken!
Belangrijk voor een goed humeur
Ontbijten zorgt ervoor dat je minder snel geÔrriteerd zult raken. Een goed ontbijt zorgt ervoor dat de bloedsuikerspiegel en het insuline niveau op de juiste waarden blijven. Een gezonde bloedsuikerspiegel zal je helpen minder snel chagrijnig te worden.
Belangrijk voor het hart
Uit onderzoeken is gebleken dat mensen die het ontbijt voor een jarenlange periode overslaan vaak een hoger cholesterol gehalte hebben, een hoger LDL niveau, en een te hoog insulinegehalte. Hierdoor kunnen hart-en vaatziekten ontstaan, ook wordt hierdoor de kans op diabetes vergroot, wanneer je het ontbijt voor een lange periode overslaat
  print